СДПУ(О) не може дійти згоди, кому вигідний скандал з "Кольчугою"

Середа, 25 вересня 2002, 12:26
Голова адміністрації президента України Віктор Медведчук вважає, що нова хвиля обвинувачень України в незаконній торгівлі зброєю з Іраком "прямо" пов'язана з акціями протесту опозиції.

"Я вважаю, що чергові обвинувачення України прямо пов'язані з політичними акціями, що проходили 16 і 24 вересня", - сказав він, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна" в інтерв'ю журналістам у Києві в середу.

Медведчук вважає, що "отут збігаються окремий бізнесовий інтерес політичних та ділових кіл в Україні й за межами її".

А тим часом лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук не пов`язує заяву США щодо продажу Україною зброї в Ірак з виступами опозиції.

В інтерв`ю УНІАН він зауважив, що розслідування з цього приводу вже давно триває в США. Він нагадав, що і посол США в Україні Карлос Паскуаль, і багато інших високопосадовців заявляли, що США відома інформація про те, що Україна нібито продавала зброю в Ірак. Але зазначали, що висновки робитимуться лише після того, як це питання буде вивчено.

Наскільки відомо Кравчуку, міністерство юстиції США має у своєму розпорядженні плівки колишнього майора Служби державної охорони Миколи Мельниченка і вивчає їх. Проте Кравчуку невідомо, що США зробили вже якісь висновки.

Він також нагадав, що українська сторона виступила вчора з низкою заяв, в яких відкинула звинувачення щодо продажу зброї, та звернулась до Ради безпеки ООН з проханням провести розслідування.

Водночас Кравчук не може сказати, що дії США якось пов`язані з виступами опозиції. "Сказати, що США щось роблять, тому що стали на бік опозиції, - я б таких припущень не робив", - зазначив він.

Коментуючи події в Адміністрації Президента Кравчук підкреслив, що є і залишається прибічником законів і Конституції України. Він підкреслив, що в Основному законі громадянам надається право на проведення мітингів, але там нічого не написано, що громадяни мають право блокувати роботу державних органів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування