Україна занадто нестандартна для НАТО

Середа, 25 вересня 2002, 12:40
НАТО очікує від України чітких заяв про дотримання основних цінностей і стандартів альянсу, серед яких - стабільна демократія, ринкова економіка, верховенство закону і реформування оборонного сектора, заявив держсекретар Великобританії з питань оборони, депутат парламенту Джеф Хун.

У середу в інтерв'ю газеті "День" напередодні свого візиту в Україну, що починається в середу, Хун відзначив, що у НАТО вітають "рішучість України в її прагненні до повної євроатлантичної інтеграції і збільшенні внеску в європейську безпеку". "Ми продовжуємо надавати практичну допомогу у цьому напрямку", - підкреслив він.

Водночас, нагадав глава британського оборонного відомства, у ході зустрічі НАТО-Україна в Рейк'явіку міністри країн, що входять в альянс, висловили стурбованість тим, що Україна не відповідає ряду міжнародних стандартів "у визначених сферах". Зокрема, за його словами, говорилося про свободу преси і заяви, що стосуються постачань Україною важкої зброї у Македонію.

Крім того, відзначив Хун, країни НАТО висловили стурбованість у зв'язку з заявами у пресі про причетність України до програм розробки зброї масового знищення у третіх країнах усупереч резолюціям Ради безпеки ООН.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування