Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Записи Мельниченка - не єдиний доказ в арсеналі США

Середа, 25 вересня 2002, 18:12
Заступник посла США в Україні Марі Йованович заявляє, що, крім "плівок Мельниченка", Сполучені Штати мають у своєму розпорядженні додаткові дані, що можуть свідчити про постачання Україною зброї в Ірак.

На прес-конференції в середу в Києві Йованович (Marie Yovanovitch) відзначила, що в даний час ці дані "уважно вивчаються".
Вона також ще раз підтвердила, що в результаті аналізу ФБР доведена автентичність плівок екс-майора держохорони президента України Миколи Мельниченка.

Відповідаючи на питання журналістів, Йованович відзначила, що перегляд політики США щодо України в цілому і президента Леоніда Кучми зокрема "є відображенням стурбованості США у зв'язку з тим, що глава країни-учасниці ООН може обійти санкції ООН". "Цей перегляд буде служити серйозним сигналом для інших країн", що мають намір ужити заходів в обхід санкцій ООН, підкреслила вона.

США володіє "деякими ознаками того, що система "Кольчуга" знаходиться в Іраці, і ми це перевіряємо", сказала Йованович. Вона також нагадала, що в даний час пілоти британських і американських Військово-повітряних сил продовжують здійснювати польоти над Іраком, щоб переконатися в тому, що керівництво цієї країни виконує зобов'язання перед світовим співтовариством.

"Кольчуга" більш небезпечна для пілотів, ніж радари, тому що в цьому випадку льотчики не знають, засікли їх чи ні з землі", - сказав вона.

Йованович підкреслила, що, незважаючи на наявні в США інші можливі докази, зокрема, України до торгівлі зброєю, "касети є достатньою причиною для перегляду політики щодо України". "Плівка показує, що президент особисто схвалив нелегальний продаж зброї" в Ірак, відзначила вона.

Відповідаючи на питання журналістів, чому оприлюднення цієї інформації збіглося за часом з акціями протесту, що відбувалися в Україні, Йованович відзначила, що "це питання є дуже складним, він вимагав численних зустрічей, переговорів, інформування наших союзників".

Відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна", дипломат повідомила, що ФБР здійснила аналіз тільки того фрагмента плівок Мельниченка, у якому йдеться про постачання Україною зброї в Ірак, тому що "це пов'язано з національною безпекою і спробами Іраку придбати зброю масового знищення, у тому числі ядерну".

Разом з тим дипломат підкреслила, що "як ніколи зараз США віддані справі успішної трансформації України в європейську державу з ринковою економікою".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...