Голосування у четвер недійсне, а депутати все одно голосують

Четвер, 26 вересня 2002, 14:36
Комітет з питань регламенту, депутатської етики й організації роботи Верховної Ради вважає, що голосування у ході ранкового пленарного засідання у четвер є недійсним. Про таке рішення комітету повідомив його глава Валентин Матвєєв (фракція Компартії).

За його словами, відповідно до перевірки, проведеної комітетом, ряд народних депутатів у даний момент знаходиться у закордонних відрядженнях. Крім того, деякі з них знаходяться на лікуванні у лікарні.

Разом з тим, відзначив Матвєєв, реєстраційні картки 14 з цих народних депутатів брали участь у голосуванні в четвер з питань порядку денного. Депутат нагадав норму регламенту, відповідно до якої голосування на засіданні парламенту повинне проводиться особисто кожним народним депутатом.

Глава комітету звернувся до голови Верховної Ради України і підкреслив, що він "грубо і цинічно" порушує регламент. Матвєєв повідомив, що рішення комітету буде оформлено належним чином й офіційно спрямоване голові парламенту.

Серед народних депутатів, що були відсутні на засіданні, однак їхні картки брали участь у голосуванні, Матвєєв назвав Михайла Гладія, Катерину Ващук, Олега Зарубинського, Володимира Рибалки, Валерія Пустовойтенка, Анатолія Раханського й інших.

А тим часом Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти, у зв'язку з прийняттям закону про виправлення до Виправно-трудового кодексу. Законопроект підтримали 226 народних депутатів з 229, що зареєструвалися у сесійній залі.

Документ вносить зміни у Кримінально-процесуальний кодекс України й у Кодекс законів про працю, що стосуються змін назв видів покарань відповідно до назв, що застосовуються в Кримінальному кодексі.

Крім того, вносяться зміни у закони про загальну структуру і чисельність кримінально-виконавчої системи країни, відповідно до якого в структури цієї системи будуть входити кримінально-виконавчі установи схованого типу й арештні будинки.

Проектом пропонується також збільшити загальну чисельність персоналу інспекцій виконавчих робіт з 1% до 5% від кількості осіб, що перебувають на обліку в цих інспекціях.

Законопроект також доповнює статут гарнізонної і вахтової служб Збройних сил України положеннями, відповідно до яких порядок і умови перебування під арештом засуджених військовослужбовців визначаються Виправно-трудовим кодексом України, нормативно правовими актами Міністерства оборони.

Цей законопроект був першим законопроектом, що Верховна Рада змогла прийняти на засіданні у четвер.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:06
У російських судах рекордна кількість справ про дезертирство − розвідка Британії
12:01
фотоРосійські війська з артилерії обстріляли середмістя Куп’янська
11:43
Легендарний чеський хокеїст: Допустити росіян на Олімпіаду – це все одно, що надіслати їм тисячу літаків чи танків
11:40
фотоСтолицю Греції накрив помаранчевий пил з пустелі Сахара
11:35
Більш ніж половина новобудов в Україні мають судові процеси щодо земельних ділянок
11:33
ВАКС конфіскував у голови окупаційної адміністрації Запоріжжя 5 літаків, квартири та судно
11:32
Нащадки данського магната продають його унікальну колекцію: вони чекали на це 100 років
11:18
Українці стали у 6 разів частіше дарувати автомобілі
11:06
відеоДрони СБУ уразили дві нафтобази у Смоленській області РФ - джерело
11:05
У Бундестазі вимагають від Шольца дати Taurus Україні після схвалення допомоги Сенатом США
Усі новини...