Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До початку листопада співробітників ЄЕСУ переправлять до України

Четвер, 26 вересня 2002, 17:17
Четверо колишніх співробітників корпорації "Єдині енергетичні системи України", затриманих улітку турецькими правоохоронцями, можуть бути екстрадовані в Україну ще до початку у Туреччині дострокових парламентських виборів 3 листопада, вважає посол України в Туреччині Ігор Долгов.

У четвер у Києві у ході засідання прес-клуба МЗС України Долгов повідомив, що не виключає таку можливість.

Відповідаючи на питання журналістів, дипломат відзначив, що "немає підстав думати, що турецька сторона буде навмисно затягувати цю справу".
При цьому Долгов відзначив, що процес екстрадиції, "можливо, трохи уповільнений" у зв'язку з непростою внутрішньополітичною ситуацією у самій Туреччині. Він також нагадав, що у свій час суд Анталії прийняв "технічне" рішення про екстрадицію, що, відповідно до турецького законодавства, не може бути оскаржено.

У зв'язку з цим, повідомив Долгов, апеляції затриманих українців компетентними органами Туреччини не розглядалися. Український посол нагадав, що на даний час продовжується завершальний етап процесу екстрадиції співробітників "ЄЕСУ", що продовжують утримуватися у в'язниці в Анталії.

Як повідомлялося, у січні нинішнього року Генпрокуратура у ході розслідування справи корпорації "ЄЕСУ" висунула обвинувачення ряду колишніх керівників корпорації, у тому числі главі правління корпорації Євгенію Шаго, генеральному директорові (свекрові Юлії Тимошенко) Геннадієві Тимошенку, головному бухгалтерові Лідії Сокольченко і бухгалтерові Антоніні Балюрі й оголосила їх у розшук. Вони були затримані у Туреччині 1 червня цього року і в даний час утримуються у в'язниці в Анталії. Остаточне рішення про видачу Україні затриманих буде приймате урядом Туреччини.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування