Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від неперебірливості України страждатиме Польща. Марчук ховається від журналістів

П'ятниця, 27 вересня 2002, 11:39
В польській столиці відбулося засідання консультативного комітету президентів Польщі та України. Представники державних лідерів обговорили майбутній саміт НАТО в Празі, а також питання, що стосуються останніх подій навколо України.
Особливу стурбованість Варшави викликає можливий продаж Україною радарної системи "Кольчуга" до Іраку. Після зустрічі зі своїм українським колегою Євгеном Марчуком голова Бюро національної безпеки Польщі Марек Сівєц сказав, що йдеться і про добре ім'я Польщі, адже Україна є її стратегічним партнером. Він наголосив, що Україна повинна переконати світ у своїй непричетності до продажу цих систем Іраку.

Марек Сівєц зазначив, що Варшава підтримує намагання Києва досягти членства в НАТО і сприятиме розвиткові добрих взаємин України з альянсом та Євросоюзом. Голова Бюро національної безпеки Польщі підкреслив, що попри складні внутрішні проблеми України, Польща плекатиме з нею добрі стосунки, однак не буде посередником між українською владою та опозицією.

Польський високопосадовець вважає, що Україні слід негайно знайти вихід із ситуації, коли переможці виборів не чинять реального впливу на діяльність Верховної Ради. Секретар ради національної безпеки і оборони України Євген Марчук, який очолював українську делегацію у Варшаві, від зустрічі з журналістами відмовився.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...