Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає анулювати голосування дев'ятки без них

П'ятниця, 27 вересня 2002, 11:53
Лідер фракції Соціалістичної партії України Олександр Мороз звернувся до керівництва парламенту з вимогою визнати недійсним голосування, що відбулося у четвер.

Виступаючи на ранковому засіданні у п'ятницю, Мороз нагадав, що голосування у четвер відбулося з грубими порушеннями регламенту й зажадав, щоб керівники парламенту зробили заяву про його недійсність.

Відповідно до норм регламенту, голосування, в яких були виявлені порушення, вважаються недійсними, нагадав депутат, підкресливши, що якщо цього не буде зроблено, те "буде створений прецедент". Мороз заявив, що фракція Соцпартії відмовиться розглядати наступні питання порядку денного, не буде голосувати, а почне "адекватні дії".

Фракція Блоку Юлії Тимошенко вимагає, щоб керівництво парламенту відзвітувало про зроблене для того, щоб скасувати "фіктивне голосування" і не допускати таких голосувань надалі. Про це заявив член фракції БЮТ Олександр Турчинов.

Він також підкреслив, що фракція БЮТ наполягає на розгляді питання про політичну ситуацію, і тільки після цього готова перейти до розгляду інших питань.

У свою чергу член регламентного комітету Галина Гармаш повідомила, що крім відповідної заяви депутата Олександра Барановського в комітет надійшла заява члена фракції СПУ Миколи Рудьковского, в якій також говориться про те, що його життю загрожував член фракції СДПУ(О) Григорій Суркіс.

Глава регламентного комітету Валентин Матвєєв повідомив про те, що вже зранку у п'ятницю до нього звернувся ряд народних депутатів, що подали заяву про погрози їхньому життю з боку інших депутатів. Він пообіцяв, що комітет детально розгляне і вивчить усі документи, що надходять.

Головуючий у залі перший заступник голови Верховної Ради Геннадій Васильєв повідомив депутатам, що всі матеріали, що стосуються вчорашнього засідання, а також зафіксованих порушень при голосуванні, спрямовані у регламентний комітет для подальшого вивчення.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування