Кінах висловлюється вкрай емоційно про дії опозиції

П'ятниця, 27 вересня 2002, 14:39
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах закликав роботодавців посісти "конструктивну позицію" в умовах загострення політичної ситуації в Україні.

"Я сподіваюся, що роботодавці і промисловці будуть здоровим, прагматичним і державним балансом, що не дасть можливості розвитку руйнівного сценарію", - заявив прем'єр на установчому з'їзді Об'єднання організацій роботодавців України, що проходить у п'ятницю в Києві.

Кінах підкреслив, що "конфронтація, що зараз спостерігається в Україні, не є результатом конкуренції ідеологій, програм чи ідей". "Це - бажання реваншу, патологічна ненависть, більш того - спроба самозбереження", - вважає прем'єр.

На його думку, "майбутнє України залежить не від чергової революції на майдані, а від розумної, щоденної, професійної роботи".

"Уряд чітко зафіксував свою позицію - ми визнаємо і робитимо все, щоб громадяни мали право на своє волевиявлення, у тому числі на проведення мітингів, зборів. Однак необхідно розуміти, що при цьому, у першу чергу, ми всі рівні перед законом, незалежно від статусу і посади", - заявив прем'єр.

Він також вважає, що "спроби вирішувати складні питання конституційної і політичної реформи методами морального і політичного тиску дадуть тільки негативний результат".

Кинах сказав, що він не розуміє "до якої межі необхідно дійти, коли ухвалюється звернення до глав іноземних держав із закликами до міжнародної ізоляції України". "Це та межа, яку не можна переступати, оскільки це питання загальнонаціонального і загальнодержавного значення", - підкреслив прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...