Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Своєю необ'єктивністю ЗМІ ведуть війну проти Кучми - Васильєв

П'ятниця, 27 вересня 2002, 17:26
Владі України працювати в інформаційному просторі сьогодні надзвичайно складно, коли, зокрема, активізувалися зовнішні чинники, які в повному розумінні "ведуть інформаційну війну проти діючого президента".

Так вважає керівник головного управління інформаційної політики адміністрації президента України Сергій Васильєв, про що він повідомив у п'ятницю під час конференції з проблем ЗМІ.

За його словами, це стосується, зокрема деяких ЗМІ, які "фінансуються з-за кордону". Він підкреслив, що "це є проблема для нас, і ми маємо намір її вирішувати цивілізовано, як в інших демократичних країнах". Водночас він не уточнив, яким саме чином планується вирішити цю проблему.

За його словами, зараз ця ситуація аналізується, й єдина вимога, яка існує зараз до всіх ЗМІ, - це об'єктивна подача інформації про органи виконавчої влади. Натомість, деякі ЗМІ фінансуються за рахунок певних грантових програм, і часами виконують досить жорсткі вимоги цих фінансових організацій і висвітлюють діяльність органів виконавчої влади необ'єктивно, пояснив Васильєв.

Він підкреслив з цього приводу, що при цьому не існує бажання створювати якусь конфліктну ситуацію, а, навпаки, є бажання віднайти розумний баланс.

Говорячи про ситуацію навколо висвітлення діяльності органів влади у ЗМІ, Васильєв звернув увагу на те, що раніше, коли влада була "пасивною", її "можна було образити". Сьогодні, наголосив він, це припинилося, і у зв`язку з цим виникла певна реакція незадоволення діями влади з боку окремих ЗМІ.

Торкаючись дій влади щодо співпраці зі ЗМІ, Васильєв зазначив, що з боку влади активізується взаємодія зі ЗМІ усіх форм власності, регулярно роз`яснюється, у тому числі недержавним ЗМІ, позиція влади, "щоб вона була почута".

Він підкреслив, що реакція на ці дії є неоднозначною, "є іронія, контрагрументи", однак у протилежної сторони теж багато іронії і вона аргументує свою позицію наступним чином: влада виступає проти введення в оману суспільства щодо її діяльності, проти свідомого пересмикування фактів тощо.

Серед проблем взаємовідносин "ЗМІ-влада" Васильєв назвав також внутрішні чинники, тобто природною є проблема створення позитивного іміджу влади. "Доводиться доводити громадськості, що влада насправді має цивілізоване обличчя і не є страхітливою потворою, як її намагаються представити окремі ЗМІ", - сказав він.

УНИАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування