Свій прямий ефір Тимошенко витратила на більшість, бюджет і Кучму

Субота, 28 вересня 2002, 16:48
Лідер фракції БЮТ у Верховній Раді заявила в суботу у прямому ефірі телеканала УТ-2 (Національна телекомпанія України), що згоду вступити у парламентську більшість дали 232 депутата.

Виступаючи у щотижневій програмі "Парламентська година", яка була присвячена бюджету на 2003 рік, Тимошенко висловила думку, що у такій ситуації, коли більшість" створена за гроші трьох-чотирьох кланів, представлених у Верховній Раді", бюджет 2003 буде прийнятий у парламентом "на "ура" за лічені хвилини". "Бюджет буде прийнятий і прийнятий в існуючому сьогодні виді, тому що є пропрезидентська більшість, яку не цікавить ніякий бюджет, їх цікавлять зовсім інші інтереси", - переконаний лідер БЮТ.

При цьому Тимошенко висловилася проти прийняття пропонованого урядом проекту бюджету на майбутній рік, оскільки він не вирішує сьогоднішні проблеми України.

Тимошенко у ході виступу підкреслила, що єдиним виходом зі сформованої в Україні ситуації є зміна керівництва країни і проведення "чесних і демократичних виборів дійсного лідера". Вона нагадала, що 16 вересня почалася акція протесту "Повстань, Україно!" і розповіла про її цілі, насамперед, відставка президента країни Леоніда Кучми.

Ініціативу президента про перехід до парламентсько-президентської республіки Тимошенко також покритикувала, пояснивши її появу тим, що Кучма "не зміг знайти собі гідного спадкоємця". "Реформа з вуст президента є практично подальшою узурпацією влади ним і його оточенням", - сказала вона.

Як повідомлялося, прямий ефір Національна телекомпанія України надає депутатам відповідно до постанови Верховної Ради України про висвітлення діяльності парламенту. За даними НТКУ, на 28 вересня був запланований виступ БЮТ, "Нашої України" Демократичних ініціатив" і НДП. Виступ Тимошенко в прямому ефірі не пов'язаний з акцією опозиції 23 вересня, коли її лідери намагалися домогтися ефіру силовими методами в студії УТ-1 напередодні акції протесту 24 вересня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News