Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не хоче, щоб більшість була без нього

Субота, 28 вересня 2002, 17:28
Віктор Ющенко вважає "сумнівним фактом" заяву про формування парламентської більшості у складі дев’яти пропрезидентських фракцій.

Лідер фракції "Наша Україна" наголосив, що 26 вересня під час зустрічі представників "Нашої України" та "дев’ятки" зі спікером Верховної Ради Литвином у нього "склалося враження, що принаймні вісім фракцій розуміють безперспективність силового адміністративного формування більшості і налаштовані на переговори з "Нашою Україною".

"Більшість без найпотужнішої парламентської фракції не може бути сталою. Формування більшості методами шантажу і тиску на базі "дев’ятки" вже шість місяців гальмує переговорний процес", - передає слова Ющенка прес-служба "Нашої України”.

Ющенко наголосив, що заява про начебто сформовану більшість є не першою, "але щоразу адміністративно збита більшість виявлялася блефом, мильною бульбашкою, яка лускала при першому ж голосуванні".

Він розглядає заяву як "спробу тиску на найпотужнішу парламентську фракцію, як черговий факт нехтування результатами виборів". За словами лідера "Нашої України" у понеділок, 30 вересня, відбудеться Політрада блоку, де буде розглянуто політичну ситуацію в країні.

Ющенко також закликав всіх керівників пропрезидентських фракцій "підтримувати дії, які ведуть до консолідації політичних сил, а не вносять розкол у політичне середовище". Лідер "Нашої України" наполягає, що "єдиною формулою для виходу з політичної і парламентської кризи є переговори щодо створення демократичної більшості, ініційованої в стінах парламенту, а не ззовні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування