Кучма бреше та лякає своїх громадян

Субота, 28 вересня 2002, 20:07
Голова Економічної Ради партії "Реформи і Порядок" Сергій Терьохін заявляє про відсутність в Україні одного з головних ознак демократії - чесного та неупередженого діалогу влади з громадянами країни.

Він нагадав, що в суботу під час виступу у Чернігівській області президент Кучма заявив, що акції протесту, що відбулися в Україні, негативно вплинули на роботу підприємств, що "видно по податках". Крім того, він застрахав підприємців можливістю приходу до влади Симоненка чи Мороза, які "заборонять приватну власність".

Сергій Терьохін заявляє, що президент України "не може знати на 28 число поточного місяця скільки їх сплачено або прострочено за такий місяць". "Себто у цій частині заява президента України є блефом", вважає депутат.

"Членів Партії "Реформи і порядок" турбує риторика про порушення конституційного права на приватну власність. Одначе, генератором ідей конфіскації приватної власності є саме президент Кучма, який на цьому тижні зобов’язав Уряд розробити закон про реприватизацію. Якщо говорити зрозумілою мовою – реприватизація є примусовим вилученням власності на користь держави з наданням грошової компенсації, розмір якої встановлюється чиновником", заявляє депутат.

У зв'язку з тим, що громадян України "турбують у першу чергу економічні питання", Терьохін звертає увагу на неприпустимість з боку "чиновників включаючи президента, вдаватися до "невиправданого економічного шантажу українців".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...