Кучма знаходиться "у глибоко деморалізованому стані" - опозиційні політики

Понеділок, 30 вересня 2002, 10:52
Суботнє телевізійне звернення президента Леоніда Кучми до народу викликало розчарування опозиційних політиків, повідомляє Німецька хвиля.

Леонід Кучма не згадав про звинувачення України в незаконному продажу зброї Іраку та про цензуру в пресі. Натомість, він знову заявив, що не піде у відставку і що революція Україні не потрібна та скритикував дії опозиції.

Депутат фракції "Наша Україна" Микола Томенко вважає, що президентський телевиступ мав лише одну мету: "Цей виступ - скоріше спроба зберегти обличчя, аніж ілюстрація того, що президент перебрав ситуацію під свій контроль. Нічого конструктивного щодо компромісу між опозицією та владою президент не сказав".

За словами депутата Тараса Чорновола, звернення президента до народу продемонструвало особисту кризу Леоніда Кучми: "Він справді в глибоко деморалізованому стані. Дуже важливо, щоб опозиція попрацювала по тій тактиці, яка дала цей ефект. Ці акції в адміністрації президента, на каналі УТ-1 — вони неочікувані для влади".

За останнім опитуванням громадської думки Українського центру політичних та економічних досліджень, президент користується найменшою підтримкою громадян у порівнянні з іншими органами влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування