Попереду у Кучми "ягоди", які він не проковтне, обіцяє Омельченко

Понеділок, 30 вересня 2002, 14:58
На плівках колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка "є записи про нелегальний продаж зброї до інших країн світу, щодо яких є заборона" міжнародних організації. Про це заявив голова парламентської комісії у справі Георгія Гонгадзе Григорій Омельченко на прес-конференції у понеділок.

Проте він не уточнив, до яких саме країн, покликаючись на те, що експертиза щодо цих записів "ще не закінчена", однак він "особисто чув, і слухав ці записи". Тому на думку Омельченка, ситуація з "Кольчугою" це тільки "зів'ялі ромашки і пов'ялі лютики". "Попереду Кучму чекають ягоди, і ягоди великі, які Кучма ніколи не проковтне", - серйозно заявив Омельченко.

Також за словами Омельченка, "дуже скоро світ почує про причетність Кучми до цієї нелегальної продажі зброї та інших міжнародних норм". Омельченко також пообіцяв присутнім, що скоро стане відомо про "закордонні рахунки сімейства Кучми і рахунки, які він контролює через банкірів".

"Вам буде показано, які суми перераховані на ці рахунки, ким і коли, а особлива увага буде звернена на дати нелегальних постачань зброї і проведення цих банкових фінансових махінацій", - сказав Омельченко.

Після цього, на думку народного депутата, "керівники провідних країн світу зроблять відповідні заяви щодо України, і поставлять український народ і його представницький орган – парламент, та інші державні інституції перед вибором – Кучма чи Україна".

Омельченко також вважає, що якщо "народ сам не зможе покарати Кучму", до України, як до держави будуть застосовані фінансові, економічні та політичні санкції. "Одразу скажу, військових санкцій не буде", - заспокоїв журналістів Омельченко.

Він також звернувся до Секретаря Ради Національної Безпеки та Оборони Євгена Марчука, нагадавши, що "мовчання – не завжди золото", із закликом "зробити вибір – Кучма чи Україна, і розповісти все, що він знає з приводу записів Миколи Мельниченка, і що собою являє нинішній президент Кучма".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування