Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оршанський більше не консул Іраку в Україні

Понеділок, 30 вересня 2002, 15:29
Посольство Іраку в Україні задовольнило ноту українського МЗС про позбавлення бізнесмена Юрія Оршанського статусу почесного консула Іраку в Україні. Про це у понеділок повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" глава прес-служби МЗС Сергій Бороденков.

"Ми направили таку ноту на минулому тижні, і диппредставництво Іраку задовольнило її протягом 48 годин, відповідно до положення Віденської Конвенції. Тим самим Оршанський позбавлений права представляти Ірак в Україні", - сказав Бороденков.

Як повідомляє у суботу газета "Дзеркало тижня", таке звернення українського МЗС "напевно, слід розглядати, як прагнення МЗС на державному рівні відмежуватися від діяльності Оршанського, яка, можливо, матиме серйозні наслідки". На думку газети, Оршанський "неодноразово мав конфлікти з відповідними органами через потяг до експорту продукції подвійного призначення. Саме за його діяльність на іракському напрямку українська влада зараз найбільше турбується".

Почесне консульство Іраку в Україні було відкрите у Харкові у грудні 2000 року. Його очолив громадянин України, президент Східноукраїнської промислово-фінансової групи "Монтелект" Юрій Оршанський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування