Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США розповіли членам НАТО про Кучму та "Кольчуги"

Понеділок, 30 вересня 2002, 15:37
США проінформували країни НАТО про останні події у відносинах з Україною, пов'язані з можливим продажем "Кольчуг" до Іраку. Про це в інтерв'ю УП повідомив директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Мішель Дюре.

"Зараз країни НАТО розглядають це питання", - сказав він. Водночас він не дав відповіді, чи позначиться цей скандал на відносинах України з НАТО і чи може бути відкликане запрошення Леоніда Кучми на Празький саміт Альянсу.

"Генеральний секретар НАТО вважає, що це [можливий продаж "Кольчуг"] - дуже серйозне питання, але сьогодні ще зарано робити підсумки. І ми готуємося до празького саміту", - сказав представник НАТО.

Тим часом президент комітету США з питань НАТО Брюс Джексон сказав, що вважає обвинувачення України в нелегальному продажу зброї Іраку "тимчасовою перешкодою".

"Ми стурбовані, що не маємо потужного розвитку взаємовідносин саме зараз. Ми сподіваємося, що це - тимчасова перешкода. Дискусія, що виникла останнім часом між Україною і США й іншими країнами буде вирішена на офіційному рівні, після чого ми можемо виробити розклад етапів входження України до євроатлантичних структур, прийнятний для України", - сказав Джексон в понеділок у Києві в інтерв'ю журналістам.

На думку президента комітету, в України "є багато друзів у Вашингтоні, Варшаві, Празі й Вільнюсі, які підтримують її".

Він також вважає, що наступні після Празького самміту 4-5 років будуть "багатообіцяючим періодом (для України), під час якого можна багато чого досягнути".

Інтерфакс-Україна, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...