Кучма закликає більшість захистити опозицію

Понеділок, 30 вересня 2002, 16:02
Президент України Леонід Кучма закликав фракції і групи, що створили на минулому тижні парламентську більшість, переглянути порядок денний і визначити пріоритетними питаннями реформування податкового законодавства, соціальні законопроекти і роботу над бюджетом.

Таку пропозицію президент висловив лідерам цих фракцій і груп на зустрічі в понеділок, повідомляє прес-секретар глави держави Олена Громницька.

Кучма також запропонує лідерам більшості активно долучитися до роботи над розробкою проекту політичної реформи, включаючи реформу виборчого законодавства.

На зустрічі обговорювалася і проблема формування коаліційного уряду. Президент висловив надію, що пропозиції по складу коаліційного уряду будуть сформовані вже в жовтні.

Кучма також поздоровив парламентаріїв зі створенням більшості і побажав плідної роботи. "Поява більшості - адекватна відповідь на спроби ряду фракцій заблокувати роботу парламенту", - відзначив він, підтримавши ідею депутатів тримати двері більшості відкритими.

У той же час президент підкреслив необхідність захисту інтересів парламентської меншості. "Вони (представники меншості) повинні використовувати всі можливості парламентської роботи, у першу чергу, у сфері парламентського контролю, замість того, щоб намагатися вирішувати політичні проблеми на вулиці", - сказав він.

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня 9 парламентських фракцій, в основному утворених на базі фракції "Єдина Україна", а також СДПУ(О) заявили про створення парламентської більшості, в яку мають намір увійти близько 230 депутатів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування