Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кваснєвський відмовився від ідеї українського "круглого столу" в Польщі

Четвер, 10 жовтня 2002, 10:53
Президент Польщі Александр Кваснєвський заявив у середу, що варшавська конференція присвячена перспективам України після розширення ЄС і НАТО не буде українським "круглим столом". Днем раніше, у вівторок, президент Кучма назвав пропозицію зустрічі української опозиції та влади у Варшаві втручанням у внутрішні справи його країни.

Александр Кваснєвський повторив, що "круглий стіл" української влади і опозиції може відбутися лише в Україні, а не за кордоном. На думку польського президента факт, що варшавську зустріч на тему зв'язків України з ЄС і НАТО, все таки називають "круглим столом", є результатом непорозуміння.

Кваснєвський закликав журналістів не користуватися більше цим терміном і шанувати українську незалежність. Польський президент додав, що Польща може лише заохочувати сусідів до внутрішньополітичного діалогу, але не може їх до цього змушувати.

Александр Кваснєвський наголосив, що ідея конференції, яка відбудеться 15 і 16- го жовтня, народилася кілька тижнів тому, після його зустрічі з Віктором Ющенком. Польські політики висловлюють сподівання, що конференція все ж таки буде нагодою ознайомитись з позиціями конфліктуючих сторін в українському політикумі. За словами Александра Кваснєвського, варшавська зустріч буде нагодою обмінятись думками, одначе вона нічого не змінить.

"Не будемо приймати жодних постанов, будемо лише обмінюватися поглядами, що буде корисним і для України і для Європи", – сказав Александр Кваснєвський, повідомляє Німецька хвиля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування