Записи Мельниченка переконали Піскуна, що Кучма не продавав "Кольчуги"

Четвер, 10 жовтня 2002, 11:16
Генеральний прокурор України Святослав Піскун не має свідчень, які підтримали б звинувачення на адресу президента Леоніда Кучми в продажі радарів до Іраку.

Напередодні свого візиту до США в інтерв'ю для американського щоденника "Вашингтон Таймз" Піскун заявив, що вивчив записи, на яких Кучма погоджується продати озброєння до Іраку, і свідчення під присягою причетних до справи осіб - і це, за словами генпрокурора, переконало його, що Україна не постачала Іракові радар раннього попередження "Кольчуга".

Щоправда, зазначив він, самого президента з цього приводу не допитували. Але, наголосив Піскун в інтерв'ю для "Вашинґтон Таймз", "ми й так уже знаємо його думку про це".

"Ми не тлумачимо докази, ґрунтуючись на самих лише розмовах", - додав Піскун і в своєму інтерв'ю, що його надруковано в середу, знову закликав США надати українському слідству записи Миколи Мельниченка або принаймні "їхні повні копії" - так подає американський щоденник слова Піскуна, сказані через перекладача.

Цей запит генпрокурор України ще раз висловить на переговорах у міністерстві юстиції США й Федеральному бюро розслідувань у Вашингтоні, куди, як сказав Святослав Піскун у записаному в вівторок інтерв'ю для "Вашинґтон Таймз", він має прибути на початку наступного тижня.

Додамо, що в Україні про перенесення візиту Піскуна до США, а також до знаної як офшорна зона острівної держави Антігуа, на наступний понеділок було повідомлено лише в середу.

Радіо Свобода.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування