Цензура - це спекуляція, її треба довести. На слуханнях

Четвер, 10 жовтня 2002, 13:17
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації ухвалив рішення підготуватися до парламентських слухань з проблеми політичної цензури в Україні.

Як повідомив журналістам в четвер секретар комітету Микола Баграєв, якщо робота з підготовки слухань буде вестися оперативно, то вони можуть відбутися вже в грудні.

Разом з тим він зазначив, що на момент проведення засідання комітету в його розпорядженні не було матеріалів для організації таких слухань.

"Існування політичної цензури в окремому ЗМІ – ще не факт, її треба довести. Однак, незважаючи на це, наш комітет має намір задовольнити запит журналістів про проведення слухань", - заявив Баграєв, підкресливши, що "час припинити практику спекуляції на тему політичної цензури".

"Всім відомо, що згідно із статтею 15 Конституції України політична цензура у нас у країні заборонена. Ми повинні відстоювати права всіх працівників ЗМІ. Потреба в проведенні слухань виникла не сама собою", - сказав він.

На проведенні таких слухань наполягає Незалежна профспілка працівників ЗМІ, в яку увійшли журналісти, що підписали заяву "Політична цензура в Україні". Профспілка вимагає проведення парламентських слухань до 5 листопада.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування