Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У питанні з "Кольчугами" Кучма мусить бути відвертим - Пайфер

Четвер, 10 жовтня 2002, 14:45
Чільний посадовець державного департаменту США Стівен Пайфер, який курує політикою щодо України, Білорусі і Молдови, заявив, що в перебігу обговорення питання про те, чи продала Україна Іраку радарні системи, Сполучені Штати очікуватимуть від України максимальної відкритості.

Відбуватиметься також експертна оцінка інформації, яку мають Сполучені Штати, про те, що, можливо, передача радарних систем "Кольчуга" Іраку таки відбулась.

Стівен Пайфер, колишній посол США в Україні, наголосив, що майбутнє відносин між США та Україною залежатиме від того, які саме відповіді буде знайдено на ці запитання. "Україна має бути більш прозорою, коли йдеться про відносини з такими країнами, як Ірак, особливо в галузі торговельно-економічних відносин," - заявив політик у Вашингтоні.

За словами Стівена Пайфера, в США є інформація, що Ірак використовує торговельні місії, що відвідують інші країни, для придбання воєнних технологій.

Стівен Пайфер, виголошуючи промову у Вашингтоні на конференції "Україна на шляху до зрілої державності", позитивно оцінив участь України в антитерористичній кампанії, але заявив також, що Київ міг би робити більший внесок до боротьби з тероризмом.

Українська служба ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування