Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІМІ має дані про "заохочення до самоцензури" українські ЗМІ

Четвер, 10 жовтня 2002, 18:22
Представництво Міжнародної організації захисту свободи слова "Репортери без кордонів" (ІМІ-RSF) констатує "загальну тенденцію до посилення утисків свободи слова, спроб тиску на окремих журналістів та мас-медіа в цілому. Останніми роками ця тенденція набула тривожного характеру", - заявляє ІМІ.

Спільно з "Репортерами без кордонів" ІМІ впродовж останніх 7 років здійснює моніторинг свободи слова в Україні, і може "надати власні дані про існування політичної цензури, а також про заохочення самоцензури в українських ЗМІ".

Факти порушення свободи слова відображені в щорічних звітах ІМІ та "Репортерів без кордонів". Доступ до цієї інформації є вільним. Організація також готова взяти участь у дискусії щодо проблеми цензури в разі, якщо заявлений владою в особі Кучми і Литвина намір вступити в діалог із представниками мас-медіа не є декларативним.

На думку ІМІ, "прагнення можновладців, переважна більшість яких сформувалася та утвердилася в управлінських структурах ще за радянських часів, впливати на журналістську працю та використовувати пресу як інструмент пропаганди власних чи кланових інтересів, спостерігається знову ж таки з радянських часів".

Інститут Масової Інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування