З'ясовувати стосунки з Медведчуком опозиція буде у присутності Солани

Четвер, 10 жовтня 2002, 18:48
У Варшаві чекають на приїзд міжнародної конференції "Розширення Європейського союзу і НАТО - перспективи України" високих посадових осіб з України, зокрема, прем'єр-міністра Анатолія Кінаха і глави адміністрації президента Віктора Медведчука.

Як повідомила в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" один з організаторів конференції, представник польського фонду "Ноу-хау" Агнешка Корнієнко, у фонді є попередня інформація про прибуття одинадцяти представників влади, в тому числі і Медведчука та Кінаха.

Захід відбудеться за участю повноважного представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Хавьєра Солани і прем'єр-міністра Швеції Йорана Перссона, а також послів США, Великобританії, Франції, Німеччини, Росії в Польщі.

Корнієнко зазначила, що відкриє міжнародну конференцію 15 жовтня президент Польщі Олександр Кваснєвський. Разом з тим поки не відомо, про що саме будуть говорити учасники, оскільки "окремі теми не позначені, і буде відкрита дискусія".

Як повідомила співрозмовник агентства, підтвердили свою участь у конференції і представники опозиції Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Олександр Мороз, Анатолій Матвієнко, Юрій Костенко, Геннадій Удовенко, Борис Тарасюк, Микола Жулинський.

З польської сторони політиків будуть представляти керівники парламентських фракцій.

До роботи конференції будуть залучені експерти як з української, так і з польської сторони, зокрема, президент Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Олександра Разумкова Анатолій Гриценко.

Раніше Польща заявила про намір у рамках цієї конференції сприяти діалогу представників влади й опозиції України. Президент України Леонід Кучма назвав такі ініціативи "втручанням у внутрішні справи країни".

Міжнародна конференція відбудеться 15-16 жовтня у Варшаві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування