Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НАША УКРАЇНА" БІЛЬШЕ НЕ БУДЕ БЛОКУВАТИ РОБОТУ ПАРЛАМЕНТУ - ЮЩЕНКО

Четвер, 10 жовтня 2002, 20:25
В інтерв'ю журналістам після зустрічі представників депутатських фракцій і груп парламенту з головою Верховної Ради Володимиром Литвином член фракції Соцпартії України Йосип Вінський підкреслив, що представники фракції СПУ мають намір блокувати голосування тільки у випадку, якщо представники більшості будуть порушувати регламент.

За його словами, така зустріч була необхідна. У той же час він відзначив, що її учасники "говорили на різних мовах".

За словами Вінського, "більшість більшості не розуміє, що відбувається у державі" і "вони вважають, що ніякої політичної кризи немає". Він підкреслив, що соціалісти запропонували повернути роботу парламенту у нормальне русло і працювати у рамках регламенту парламенту.

Член фракції БЮТ Олександр Турчинов назвав цю зустріч "порожньою". Він також наголосив, що фракція БЮТ не бачить у діяльності більшості конструктивних підходів до ситуації у Верховній Раді.

Турчинов також підкреслив, що ця більшість створена "шляхом залякування, шантажу, адміністративного тиску". І наголосив, що опозиційні фракції "не можуть поважати таку більшість". Він також нагадав про вимоги опозиційної фракції розглянути політичну ситуацію в Україні, а також почати процедуру імпічменту президентові Леоніду Кучмі.

За словами Турчинова, на цій зустрічі депутатів з опозиційних фракцій "намагалися умовити - давайте жити дружно". Депутат підкреслив, що опозиційні фракції не погодяться з цим. Він також повідомив про те, що фракція БЮТ буде має намір продовжувати ігнорувати голосування.

Член фракції Компартії України Адам Мартинюк наголосив, що на сьогоднішній день ні більшості, ні меншості немає, оскільки парламент розділений приблизно навпіл. Мартинюк також висловив думку про те, що ті, хто формував більшість, переслідують одну мету", - зірвати конструктивну роботу парламенту".

Мартинюк також повідомив журналістам про те, що висловив позицію фракції комуністів про необхідність виконувати конституційне право і виконувати регламент, і кожен народний депутат повинен особисто брати участь у голосуванні.

На думку Мартинюка, пропозиція від 9 фракцій, що входять у більшість, була одна: "сидіть тихо і не зривайте роботу парламенту".

У той же час лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко заявляє, що фракція "Наша Україна" не буде блокувати роботу парламенту. В інтерв'ю журналістам у четвер після зустрічі лідерів парламентських фракцій з Литвином, Ющенко повідомив, що в минулі 4 дні продовжувалися переговори з різними політичними силами.

У той же час, за його словами, основним завданням зараз є збереження фракції - "утримати її стабільність". Саме для цього, підкреслив Ющенко, він проводив зустрічі з усіма депутатами, що входять до складу "Нашої України".

У той же час Ющенко підкреслив, що не можна "втратити пульс переговорного процесу". Разом з тим, на думку депутата, "влада не прийме цей діалог. І саме тому необхідно посилювати систему політичних заходів".

Він також висловив думку про те, що найближчим часом ініціатива буде належати політичним силам, що ввійшли до парламентської більшості. На його думку, ці сили спробують перерозподілити комітети парламенту, а також провести ряд політичних рішень щодо важливих законопроектів.

Ющенко також підкреслив, що сили, що ввійшли в парламентську більшість "повинні відчути, що політичну відповідальність за те, що відбувається у Верховній Раді, вони взяли на себе".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...