У Вашингтоні Кучму розпікали за "Кольчуги", пресу і опозицію

П'ятниця, 11 жовтня 2002, 11:26
Учасники форуму "Україна на шляху до зрілої національної державності" у Вашингтоні піддали критиці керівництво України "за "Кольчуги", утиски преси, недемократичне поводження з опозицією". Про це заявив учасник форуму, голова комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк в інтерв'ю прес-службі "Нашої України".

Як повідомлялося, 8-9 жовтня у Вашингтоні відбулася конференція "Україна на шляху до зрілої національної державності", організована Українським конгресовим комітетом Америки. Там зібралися представники урядових кіл, громадських організацій України, Америки, країн Євросоюзу.

За словами Тарасюка, на форумі обговорювалися стан і перспективи входження України в євроатлантичну спільноту. Він зазначив, що "на форумі керівництво України було піддано критиці за скандал навколо "Кольчуг", утиски незалежної преси, недемократичне поводження з опозицією та небажання влади йти на діалог з опонентами".

"На шляху інтеграції України до євроатлантичних структур стоїть глибока внутрішньо політична криза", - наголосив Тарасюк. Він відзначив достатньо низький рівень участі американців у конференції, пов'язавши це з "Іракгейтом". За словами парламентарія, учасників "круглого столу" вразили факти політичної цензури в Україні, утисків ЗМІ, наведені журналістами Іваном Боким, Андрієм Шевченком, Юлією Мостовою.

За словами Тарасюка, учасники конференції констатували, що "немає підстав говорити про Україну, як про невід'ємну частину євроатлантичної спільноти. Нашу країну звинуватили у непослідовній зовнішній політиці, зауважили, що її пріоритети визначаються тим, яку столицю відвідує глава держави. Євроатлантичні декларації поєднуються з недемократичною практикою всередині країни".

Як наголосив Тарасюк, основними передумовами для входження України в Європу мають стати "діалог між владою та опозицією, реформування політичної системи, забезпечення верховенства права, реформування збройних сил".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування