ПАСКУАЛЮ ДОКУМЕНТОВАНО ПІДТВЕРДИЛИ, ЩО ПЛІВКИ МЕЛЬНИЧЕНКА МОНТОВАНІ

П'ятниця, 11 жовтня 2002, 13:06
Послу США в Україні Карлосу Паскуалю вручена нота з висновками офіційної експертизи фонограм, нібито зроблених екс-майором Державної охорони Миколою Мельниченком у липні 2000 року, на підставі яких американський Держдепартамент висунув обвинувачення на адресу України в продажі Іраку радарних систем "Кольчуга".

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі МЗС, у п'ятницю Паскуаль був запрошений у Міністерство для вручення відповідної ноти.

Відповідно до висновків № 4223 Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України фонограми розмов, на які посилається Держдепартамент США, були змінені після первинного запису.

Результати дослідження також показують, що встановити технічну "автентичність" фонограм, що зафіксовані у форматі "*.dmr" на змінні носії, не можливо. Установлено, що фонограми були отримані шляхом монтажу первинних записів.

Послові була висловлена стурбованість української сторони у зв'язку з позицією Держдепартаменту США, "представники якого поширили інформацію, отриману із сумнівних джерел, що завдала моральної шкоди державі і президентові України".

Крім цього, була відзначена "неприйнятність висування безпідставних обвинувачень, що використовуються як привід для перегляду зовнішньополітичного курсу і впливають на формування міжнародної суспільної думки стосовно України.

Для підтвердження зацікавленості у забезпеченні відкритого і незаангажованого розслідування питання, українська сторона висловила готовність до проведення спільної з американською стороною експертизи щодо встановлення автентичності зазначених записів.

Послові також була підтверджена готовність України забезпечити належні умови і всебічне сприяння ефективній роботі в Україні міжнародним експертам з питань експорту установок "Кольчуга".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування