Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах точно знає, що жодних доказів "Кольчуг" в Іраку немає

П'ятниця, 11 жовтня 2002, 13:34
Україна буде "жорстко й аргументовано" захищати свою честь як держави і свій авторитет у зв'язку з обвинуваченнями в постачаннях радарних установок
"Кольчуга" в Ірак, оскільки цього не було, заявляє прем'єр-міністр України Анатолій Кінах.

"Жодного доказу, що Україна поставляла "Кольчуги" в Ірак, немає", - заявив Кінах у п'ятницю у Києві, виступаючи перед студентами економічного факультету Національного університету імені Тараса Шевченка.

При цьому прем'єр відзначив, що Україна "відкрита до співробітництва" для проведення відповідного міжнародного розслідування, додавши, що офіційний Київ сам звернувся до Ради Безпеки ООН із проханням про таке розслідування і запросив з цією метою відвідати Україну делегацію експертів США.

Він також висловив обурення у зв'язку з тим, що "за відсутності офіційних доказів про постачання "Кольчуги" навколо України загострюється ситуація, робляться образливі висновки з погляду нашого державного ладу".

При цьому він підкреслив, що в Україні діє дуже сучасна й ефективна система експортного контролю за постачаннями зброї і спеціальної техніки, що створювалася за участі іноземних держав.

Кінах відзначив, що ситуація навколо "Кольчуг", а також "інших питань" приводить до висновку: "Чим глибше ми будемо загострювати внутрішню конфронтацію, створювати умови політичної і соціальної нестабільності, тим важче нам як державі буде захищати наші інтереси на зовнішньому економічному і політичному просторі".

За словами прем'єра, він постійно загострює увагу депутатів і політиків на тому, що якщо вони вважають себе патріотами країни, повинні розуміти: "Є питання загальнодержавного і загальнонаціонального значення, стосовно яких усі політичні амбіції і посадові інтереси повинні бути другорядними".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування