Литвин захищає Порошенка напередодні можливого звільнення

П'ятниця, 11 жовтня 2002, 13:36
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не бачить причин для зміни глави бюджетного комітету парламенту, яким зараз є член фракції "Наша Україна" Петро Порошенко.

"На сьогоднішній день набагато важливіше робота бюджетного комітету, ніж перерозподіл кадрів", - заявив Литвин в інтерв'ю журналістам після засідання комітету в п'ятницю у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Я думаю, сьогодні абсолютна більшість депутатів упевнена в тому, що нам потрібна робота, а не перерозподіл, який збурить парламент, посилить протистояння", - сказав спікер.

Відповідаючи на питання журналістів про його можливу зустріч з представниками фракцій більшості, які висунули свої кандидатури на посаду голови бюджетного комітету, Литвин зазначив, що уперше про цю зустріч чує.

"Голова бюджетного комітету є. Бюджетний комітет працює", - сказав спікер.

Литвин заявив, що на сьогоднішній день, незважаючи на те, що в бюджетний комітет входять представники різних партій, "люди різних політичних поглядів, вони розмоляють мовою професіоналів, політику залишають за дверима залу засідань, і говорять про те як збільшити прибуткову частину, за рахунок яких ресурсів, як зробити бюджет збалансованим, і як забезпечити розв'язання соціальних проблем, виходячи з можливостей, наявних в країні".

Глава комітету Петро Порошенко в інтерв'ю журналістам заявив, що "ті висновки і пропозиції, підготовлені бюджетним комітетом" для слухання у Верховній Раді "абсолютною більшістю направлені на підвищення рівня соціального захисту і на збільшення витрат на компенсацію заощаджень громадян України".

Як повідомлялося, створена парламентська більшість заявила про намір перерозподілити керівництво в комітетах, залишивши за силами, що не ввійшли до більшості, три комітети, серед яких немає бюджетного.

Раніше Порошенко заявляв, що заради збереження за собою посади голови бюджетного комітету "ніколи не вступить" в більшість, яка створюється для розподілу портфелів.

Читайте також:

БІЛЬШІСТЬ ГОТОВА ФОРМУВАТИ КОАЛІЦІЙНИЙ УРЯД У ПРИСУТНОСТІ КУЧМИ

Порошенко не зрадить Ющенка заради більшості і бюджетного комітету

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування