Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща не зрадить Україні, поки історія з "Кольчугами" не дістане остаточного підтвердження

Субота, 12 жовтня 2002, 13:51
Польща не змінить політику щодо України, поки інформація про поставки українських "Кольчуг" в Ірак, що нібито мали місце, не буде цілком доведена, заявив посол Польщі в Україні Марек Зюлковський (Marek Ziolkowski).

В опублікованому в суботу в газеті "Дзеркало тижня" інтерв'ю Зюлковський підтвердив, що уряд США передав союзникам повну на даний момент інформацію з "кольчужної" справи.

"У нашому розпорядженні є вся доступна на сьогодні інформація, але це не означає, що в цій справі уже все відомо. Поки немає остаточних однозначних висновків на основі підтверджених даних, не можна говорити про якусь офіційну зміну політики Польщі щодо України", - сказав посол.

Він нагадав позицію польського президента Олександра Кваснєвського, що заявляв, що президент України Леонід Кучма був обраний на п'ятирічний термін, і "немає ніяких підстав, щоб цей запис Конституції ставився під сумнів".

Відповідаючи на питання газети про те, чи допускає польський уряд можливість економічної і фінансової блокади України, Зюлковський заявив, що блокування "стратегічного партнера і сусіда" "зовсім неможливо навіть уявити".

"Політична і соціальна напруга в Україні можуть бути зняті тільки самими українцями і тільки винятково за умови використання політичних інструментів в межах політичної системи країни. Економічна блокада цьому напевно б не сприяла", - сказав посол.

Говорячи про можливості участі запланованого в рамках празького саміту засідання комісії "Україна-НАТО" глав держав та урядів, посол сказав, що до саміту залишилося ще більш місяця, і за цей час "багато чого може відбутися - зрештою, не тільки у відносинах по лініях Україна-НАТО або Україна-США". "Рівень зустрічі також не завжди залежить тільки від політичного клімату в двосторонніх відносинах, але і від багатьох інших умов і обставин, що складаються навколо питання проведення засідання", - відзначив Зюлковський.

Саміт НАТО в Празі пройде 21 і 22 листопада. Для участі в ньому в чеську столицю з'їдуться представники 46 держав.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування