Прокуратурою затриманий адвокат Лесі Гонгадзе

Субота, 12 жовтня 2002, 14:35
У суботу, 12 жовтня 2002 р. близько 13:00 прокуратура Києва затримала адвоката Андрія Федура, говориться в повідомленні розповсюдженому, адвокатськими компаніями "Агєєв, Бережной і партнери" і "Федур".

Андрій Федур прибув у прокуратуру за викликом, він був запрошений для "бесіди" нібито з приводу його автомобіля, що раніше вилучений співробітниками податкової міліції. З ним у прокуратуру прибув також юрист Адвокатської компанії "Федур", якого через якийсь час попросили залишити кабінет. Після цього було повідомлено, що адвокат Андрій Федур затриманий.

За даними наявним у даний момент, він затриманий по підозрі в здійсненні злочину по ст. 358 КК України (підробка документів)

Андрій Федур є адвокатом Лесі Гонгадзе. У понеділок у суді він мав представляти інтереси інтернет-видання "Обком" - за позовом проти ДПАУ.

У прокуратурі Києва агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили факт затримки Федура. Докладнішої інформації в прокуратурі не повідомили.

Зараз адвокат Андрій Федур перебуває у відділенні тимчасового утримання на Подолі у Києві. Про це УНІАН повідомила адвокат Федура Вікторія Даниленко.

28 серпня в Луганську автомобіль адвоката був блокований співробітниками правоохоронних органів, що нібито мали при собі постанову про арешт автомобіля, затримку водія і документів. Пізніше Державна податкова адміністрація повідомила, що затримувався не адвокат, а автомобіль Jeep Grand Cherokee, власником якого є інший громадянин, підозрюваний у здійсненні тяжкого карного злочину. За даними ДПАУ, проти законного власника 9 квітня 2002 року податкова міліція Києва порушила кримінальну справу за ухиляння від сплати податків і відмивання грошей.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування