Західні експерти не очікують легкого розслідування справи продажу "Кольчуг"

Понеділок, 14 жовтня 2002, 10:50
Британські та американські експерти мають розпочати в понеділок в Україні розслідування звинувачень щодо продажі нею військових радарних систем Іракові.

Українська сторона пообіцяла сприяти десятиденному розслідуванню, хоча вона й надалі заперечує, що продавала устаткування Багдаду.

Тим часом Вашингтон твердить, що визнав справжніми деякі свідчення у тій справі. Йдеться про аудізаписи розмови, начебто зроблені колишнім президентським охоронцем.

Як передає кореспондент Бі-Бі-Сі, Україна має довгу історію експортування зброї, і західні експерти не очікують, що їм буде легко розібратися у справі.

Британський часопис "Дейлі Телеґраф" зауважує, що Лондон і Вашингтон "роздратовані непередбачуваною поведінкою президента України Леоніда Кучми".

"Звинувачення щодо того, що Україна збилася зі шляху лунали вже давно, однак Захід не помічав цього доти, доки колишній президентський охоронець Микола Мельниченко не заявив про таємні записи розмов глави держави".

"Українська адміністрація постала перед дилемою - як переконати світ, що вона не продавала устаткування, і водночас - врятувати репутацію пана Кучми на тлі дедалі більшої кількості свідчень, що він таки хотів це зробити," - подає "Дейлі Телеґраф" слова одного з українських урядовців, якого не називає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News