Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Федура затримали, тому що він вирішив представляти Мельниченка

Понеділок, 14 жовтня 2002, 13:02
Адвокат Андрій Федур називає своє затримання київською прокуратурою "політичним", повідомила в неділю в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна представник його юридичної фірми, захисник Вікторія Даниленко.

"Затримання викликане тим, що я подав до суду на генерального прокурора України Святослава Піскуна і погодився представляти інтереси майора Миколи Мельниченка в Україні. Мета затримання - вивести мене будь-якими засобами з справи Георгія Гонгадзе, Бориса Фельдмана, Миколи Замковенко та Миколи Мельниченка", - передала слова адвоката Даниленко.

Федур упевнений в прослуховуванні його телефонних розмов, мотивуючи це тим, що угода про захист прав і представництва інтересів в Україні Мельниченка була досягнута в ході телефонної розмови, і офіційного оголошення цієї інформації не було.

Адвокат підкреслив, що стаття, яка йому інкримінується, не передбачає позбавлення волі, і порадив "знайти для затримання інші статті", зазначила Даниленко.

Як повідомляло раніше агентство, Федур був затриманий в суботу зранку київською прокуратурою. Разом з тим йому досі не пред'явили обвинувачення і не пояснили, в чому конкретно він підозрюється, повідомив у неділю в інтерв'ю агентству адвокат Віктор Агеєв, що представляє інтереси свого колеги.

Зі слів Агеєва, Федуру і його захисникам відомо тільки, що він затриманий за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ст. 358 ч.1,3 Кримінального кодексу (підробка і використання підроблених документів), однак про які саме документи йдеться, в прокуратурі не повідомляють. "Навіть в ході допиту Федура, з протоколом якого ми мали можливість ознайомитися, йому так і не пояснили суть обвинувачень", - сказав Агеєв.

Захисники Федура на даний момент змогли ознайомитися з протоколом про затримання, в якому, на їх думку, міститься ряд порушень, оскільки ст. 358 КК не передбачає затримання підозрюваних.

Крім того, в протоколі як одна з причин затримання сказано, що Федур не має постійного місця проживання, хоч в цьому ж документі вказана його постійна адреса, зазначив Агеєв.

Адвокат нагадав, що термін попереднього затримання закінчується у вівторок о 11.20 і до цього часу Федура повинні відпустити, якщо суд не дасть санкцію на його арешт. У цей час він перебуває в Подольському ізоляторі тимчасового утримання.

Федур веде як адвокат ряд резонансних справ, представляє інтереси матері загиблого журналіста Георгія Гонгадзе, екс-віце-президента банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана, колективу інтернету-видання "Обком".

На минулому тижні Федур подав позов до суду на генпрокурора Піскуна. Він вимагає спростувати твердження, що дисциплінарна комісія адвокатів двічі попереджала його про порушення закону, а також про те, що він їздить на краденому автомобілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування