Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти з "Кольчуг" приїхали без мандату ООН

Понеділок, 14 жовтня 2002, 13:58
Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко заявляє, що група експертів з США і Великобританії, які прибули до Києва для розслідування інформації про ніби постачання Україною до Іраку системи радарів ППО "Кольчуга", є технічною "місією іноземних експертів, і в жодному випадку не міжнародною місією ООН".

У понеділок у Києві, відповідаючи на питання журналістів, Зленко нагадав, що група експертів перебуває у Києві на запрошення української сторони для розслідування обвинувачень, висунених на адресу України.

Міністр висловив надію, що "ця технічна місія після виконання свого мандата ще раз пересвідчиться в тому, що Україна абсолютно відкрита" для подібних перевірок.

Коментуючи оприлюднення в п'ятницю Юлією Тимошенко інформації про ніби доставку до України з Білорусії радарної установки "Кольчуга", Зленко зазначив, що вона не відповідає дійсності.

"Це абсолютно некомпетентні заяви", - підкреслив український міністр.

Він нагадав, що в рамках минулого візиту до України заступника держсекретаря США Елізабет Джоунс, українська сторона "передала всю необхідну інформацію з кодами тих "Кольчуг", які перебувають в Україні".

Як повідомлялося, в п'ятницю лідер опозиційного блоку, депутат Верховної Ради Юлія Тимошенко заявила, що згідно з отриманою нею інформацією, в Україну з Білорусії завезена радарна установка "Кольчуга", для того, щоб продемонструвати її міжнародним експертам.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування