Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американо-британські експерти влаштують аудит на "Топазі"

Понеділок, 14 жовтня 2002, 15:14
Американсько-британська експертна комісія з перевірки фактів продажу радіолокаційних комплексів "Кольчуга" Іраку відвідає в понеділок завод "Топаз" у Донецьку. Про це журналістам у понеділок повідомив глава Донецької обладміністрації Віктор Янукович.

Як стало відомо агентству Інтерфакс-Україна з неофіційних джерел, візит іноземних експертів на донецьке підприємство "Топаз" протриває 4 дні. У ході візиту буде перевірятися не тільки фінансова документація "Топаза", але також будуть вивчені тактико-технічні характеристики радіолокаційного комплексу "Кольчуга".

Тим часом, на думку представника самого заводу, "перевіряти на підприємстві особливо нічого, оскільки "Топаз" прямо не торгує озброєнням, а працює через фірму "Укрспецекспорт".

Державна акціонерна холдингова компанія (ГАХК) "Топаз" (Донецьк) - багатопрофільне підприємство, що здійснює розробку і серійне виробництво сучасних систем і комплексів радіотехнічної розвідки (РТР) і радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Робота в Україні експертів об'єднаної американо-британської групи з питань експорту станцій радіолокаційний розвідки "Кольчуга" буде закінчена не раніше 19 жовтня.

Як стало відомо агентству Інтерфакс-Україна в понеділок з інформованих джерел в Міністерстві оборони України, саме до цього числа збирається працювати та підгрупа експертів, які займаються "суто військовими питаннями".

Співрозмовник агентства підтвердив, що експерти розділені на три підгрупи: одна працює у військовій сфері і її "опікає" Управління міжнародної військової співпраці Центру верифікації і військової співпраці Генштабу ЗС України, друга - в політичній сфері, контактуючи з адміністрацією президента України, МЗС, Радою національної безпеки і оборони. Третя підгрупа в своєму складі має фахівців, які будуть контактувати з "Укрспецекспортом" і оборонними підприємствами.

Зі слів джерела, група, що спеціалізується на військових питаннях, протягом п'яти днів - з 14 по 19 жовтня - збирається відвідати всі місця дислокацій "Кольчуг", яких в Україні нараховується сім. З цією метою Міністерство оборони виділило літак. "Вони хочуть пересвідчитися, що ті "Кольчуги", про кількість яких заявляло керівництво країни, перебувають на місцях", - підкреслив співрозмовник агентства.

Він також висловив припущення, що після закінчення роботи, найвірогідніше, відбудеться підведення підсумків роботи всіх трьох підгруп міжнародних експертів.

До складу американо-британської комісії входять 13 експертів, які представляють Державний департамент США, Міноборони США і Великобританії. Також працює українська комісія чисельністю 14 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...