"Князь темників" точно знає, що політичної цензури в Україні не існує

Понеділок, 14 жовтня 2002, 15:16
Глава адміністрації президента України Віктор Медведчук зустрівся із співдоповідачами ПАРЄ Ханною Северінсен та Ренатою Вольвенд, повідомляє ГУІП адміністрації президента.

Під час зустрічі Віктор Медведчук відзначив, що цей візит додасть конструктиву у відносинах між Україною і ПАРЄ, тим більше, що Україна з кожним кроком наближається до виконання своїх законодавчих зобов`язань перед Радою Європи.

Глава адміністрації також повідомив про проголошений президентом України курс на політичну реформу і назвав це черговим кроком до введення законодавства України в європейське правове поле. В свою чергу Рената Вольвенд відзначила : "Ми задоволені, що Ваша країна просувається на шляху виконання своїх зобов`язань перед ПАРЄ щодо ухвалення необхідної законодавчої бази та ратифікації міжнародних документів".

Під час зустрічі співдоповідачі ПАРЄ порушили тему свободи слова в Україні, зокрема, питання політичної цензури до ЗМІ. Глава адміністрації президента України підкреслив, що політичної цензури в Україні не існує і українська влада готова притягти до відповідальності винних , якщо такі факти політичної цензури будуть надані ЗМІ. "Будь-які звинувачення повинні бути підтверджені. Влада сьогодні відкрита до діалогу з мас-медіа – ми готові приділити увагу цій проблемі і разом дослідити її ", - сказав Віктор Медведчук.

Ще однією темою для обговорення стало звинувачення України в експорті радіолокаційної системи "Кольчуга" до Іраку. Глава адміністрації наголосив, що Україна згідно з Розпорядженням президента України "Про забезпечення роботи міжнародних експертів з питань експорту станцій радіолокаційної розвідки "Кольчуга" відкрита до надання всієї необхідної інформації і демонстрації системи "Кольчуга" міжнародним експертам, які прибули до України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування