Партнери Григоришина відмовляються звинувачувати Суркіса

Понеділок, 14 жовтня 2002, 16:27
Причиною затримання Костянтина Григоришина є боротьба за переділ власності на ринках, де працює очолювана ним група "Енергетичний стандарт". Про це на прес-конференції у Києві заявив віце-президент компанії Ігор Бойко.

З його слів, "Енергостандарт" працює на ринках енергетики, спецсталі і машинобудуванні, компанія володіє або управляє пакетами в 19 обленерго розміром від 1% до 49%.

У той же час Бойко відмовився назвати, хто саме зацікавлений в усуненні Григоришина, зазначивши тільки, що зараз на ринку енергетики працює декілька об'єднань, серед яких сам "Енергостандарт", "група, пов'язана з відомим футбольним клубом", і група, пов'язана зі словацькою енергокомпанією VSE, що минулого року придбала контрольні пакети в чотирьох обленерго.

Зі слів Бойка, раніше в "Енергостандарту" були "партнерські стосунки" з цими двома групами, і компанія Григоришина управляла від їх імені пакетами підприємств, однак приблизно рік тому "відбувся розрив". Після цього, зі слів Бойка, компанія Григоришина відчуває "тиск з боку правоохоронних органів і неформальних груп".

Ніхто з учасників прес-конференції не назвав замовників того, що відбулося з Григоришиним. "Це встановить слідство", - сказав адвокат Григоришина В'ячеслав Карташов.

Відповідаючи на питання про стосунки, які зараз пов'язують Григоришина і Григорія Суркіса, Бойко відповів: "Ніякі". Раніше, з його слів, їх стосунки можна було охарактеризувати як "партнерські".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування