Крім пістолета у Григоришина знайшли білий порошок

Понеділок, 14 жовтня 2002, 16:39
Стосовно підприємця Костянтина Григоришина порушена кримінальна справа за статтею 263 Кримінального кодексу "підозра у незаконному носінні, зберіганні, придбанні вогнепальної зброї і боєприпасів".

Про це на прес-конференції у Києві повідомив адвокат Григоришина В'ячеслава Карташов. Він також сказав, що у протоколі затримання Григоришина зазначається, що крім пістолета "Браунінг" у кишені піджака бізнесмена були знайдені "чотири пакетики з речовиною білого кольору". Адвокат зазначив, що, як і зброя, ця речовина була "підкинута" Григоришину.

Зі слів юриста, знаходження пістолета у кишені брюк Григоришина стало
"нез'ясовним явищем". Бізнесмен пройшов необхідний огляд в аеропорту після того, як прилетів із Запоріжжя, а потім аж до затримання весь час перебував у супроводі міліцейської охорони, яку йому забезпечував підрозділ "Титан-3".

Карташов й Ігор Бойко, віце-президент компанії "Енергетичний стандарт", яку контролює Григоришин, назвали дивним, що пістолет у масляному мастилі знаходився у задній кишені "дорогого костюма" Костянтина Григоришина. "Він взагалі ніколи не брав у руки зброю, і не мав такого бажання", - відзначив Бойко.

Адвокати зазначили, що спершу причиною затримання підприємця була непокора співробітникам міліції. Суддя Печерського суду відмовився видати санкцію на арешт Григоришина, обмежившись штрафом 170 гривень, однак всупереч рішенню, підприємець не був звільнений у залі суду.

Замість цього його допровадили до Печерського райвідділу міліції, де був складений протокол про затримання на троє діб. Тільки після цього захисники Григоришина дізналися, що, як зазначається в протоколі затримання, при обшуку напередодні у нього був знайдений пістолет з боєприпасами, а також невідома речовина.

Вже після прес-конференції В'ячеслав Карташов повідомив журналістам, що у понеділок в офісі кампанії "Енергетичний стандарт" почався обшук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News