Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білий порошок знайшли і в офісі Григоришина. А його затриманням зацікавився Смірнов

Понеділок, 14 жовтня 2002, 18:44
Міністр внутрішніх справ України Юрій Смірнов віддав розпорядження провести внутрішньовідомче розслідування в зв'язку із затриманням співробітниками УБОЗ бізнесмена Костянтина Григоришина, повідомили агентству Інтерфакс-Україна в МВС у понеділок.

Зі слів співрозмовника агентства, відповідне розпорядження про початок процедури розслідування підписав перший заступник держсекретаря МВС, начальник ГУБОЗ Микола Джига.

Необхідність такого розслідування виникла у зв'язку зі скаргами, що надійшли до міністерства, про порушення закону при затриманні Григоришина, зазначив він.

Цим розслідуванням буде дана оцінка "професійності дій" співробітників УБОЗ, що безпосередньо проводили затримання. Однак не в компетенції внутрішнього розслідування МВС оцінювати правомірність затримання, підкреслив співрозмовник агентства, додавши, що таку оцінку має право давати тільки прокуратура. У той же час, за його інформацією, прокуратура поки не ініціювала таких перевірок.

У цей час справа щодо Григоришина перебуває у виробництві слідчого відділу Печерського райуправління міліції, повідомили в МВС.

***

Тим часом, як повідомляє прес-служба Григоришина, після 18 години був закінчений обшук в офісі однієї з компаній підприємця, який проводився співробітниками Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України.

"Під час обшуку в ящик стола був знову підкинутий білий порошок, як це було зроблене під час затримання Костянтина Григоришина", - відзначає прес-служба бізнесмена.

Згідно із заявою прес-служби, обшук був "несанкціонованим, тобто протизаконним".

***

У зв'язку із затриманням Григоришина до членів пропрезидентської більшості у Верховній Раді та до правоохоронних органів звернулася депутатська група "Разом" фракції "Наша Україна".

"Для тих, хто хоча б трохи обізнаний із суттю конфлікту між К.Григоришиним і лідерами певної фінансово-політичної групи, зрозуміло: боротьба за контроль над низкою об'єктів власності вийшла на кінцеву стадію - стадію грубого силового вирішення проблеми".

Як зазначає група "Разом", яка об'єднує бізнесменів "Нашої України", "вперше в новітній історії України вся державна машина почала системно обслуговувати інтереси одного фінансово-політичного клану у всіх сферах: від політико-економічної до інформаційної".

"Руками органів державної влади чиниться розправа над бізнесовими та політичними конкурентами "ордену червоної троянди", розчищається поле для встановлення монопольного контролю над українською економікою. У цій конкуренції політична лояльність до влади вже нікого не врятує".

"Разом" закликає народних депутатів з пропрезидентської більшості "нарешті зважитись на самостійний політичний вибір", а правоохоронців - "не бути маріонетками, слугуючи задоволенню бізнес-інтересів окремих осіб".

Читайте також:

"Орли" гнізда Смірнова "налетіли" на Григоришина

Крім пістолета у Григоришина знайшли білий порошок

Партнери Григоришина відмовляються звинувачувати Суркіса

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування