Опозиція готується до діалогу з владою і до нових форм акцій

Вівторок, 15 жовтня 2002, 10:46
Лідери опозиційних фракцій парламенту запевнили доповідачів Парламентської Асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен та Ренату Вольвенд у готовності опозиції вести діалог із владою. Про це повідомив журналістам після завершення зустрічі опозиції з доповідачами ПАРЄ лідер СПУ Олександр Мороз.

"Ми говоримо про те, що діалог не те що можливий, а необхідний", сказав Мороз, який також повідомив, що під час зустрічі доповідачі ПАРЄ цікавились станом дотримання прав людини в Україні, а також перспективами розвитку української держави, які бачать перед собою лідери опозиції.

Лідер соціалістів підкреслив, що в опозиції немає розбіжностей у необхідності політичної реформи в Україні. "Ми маємо спільне бачення щодо організації державного життя, балансу влад", - сказав Мороз.

Мороз також повідомив, що лідери опозиційної четвірки розробляють нові форми проведення акції "Повстань, Україно!". Він зазначив, що одну з таких форм опозиціонери почали втілювати в життя ще в суботу, 12 жовтня. "Ми почали етап юридично-правового супроводу акції", - сказав він.

Лідер соціалістів зазначив, що опозиція планує розробити й інші напрямки проведення акції з наміром залучити ширші верстви населення, зокрема проводити невеличкі акції протесту з конкретних питань, пов'язаних із сьогоднішньою політичною ситуацією у регіонах, а також розробити шляхи залучення до акції молоді та студентства.

Відповідаючи на запитання щодо тривалості проведення акції, Мороз сказав: "До перемоги!".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування