Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експертизу плівок Мельниченка з Інтернету робили під замовлення Медведчука

Вівторок, 15 жовтня 2002, 12:43
Проведена в Україні експертиза записів екс-майора держохорони Миколи Мельниченка здійснена "на замовлення адміністрації президента", а її висновки "базуються виключно на звукових файлах, які знаходяться у мережі Інтернет".

Про це на брифінгу у вівторок заявив голова прес-служби МЗС України Сергій Бороденков, відповідаючи на питання журналістів.

Як повідомлялося, у МЗС послу США в України Карлосу Паскуалю були вручені результати експертизи українських фахівців, яка показала, що записи Мельниченка, що стосуються ніби розмови президента Леоніда Кучми про продаж Іраку установок "Кольчуга" були монтовані.

"В Україні немає оригіналів плівок Мельниченка, тому деякі експерти, які у нас є, базують свої висновки виключно на звукових файлах, які знаходяться у мережі Інтернет. Тому була проведена експертиза файлів з Інтернету, висновки були передані послу США Паскуалю", - сказав Бороденков.

Він також допустив можливість проведення повторної експертизи у тому випадку, якщо генпрокурору України Святославу Піскуну у ході візиту до США будуть надані оригінали записів. "Якщо Піскун привезе щось, може, буде зроблена інша експертиза", - сказав голова прес-служби МЗС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування