Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони України" оголосили Кінаху війну

Вівторок, 15 жовтня 2002, 14:36
Фракція "Регіони України" вважає, що уряд Анатолія Кінаха має піти у відставку, заявила керівник фракції Раїса Богатирьова.

"Більшість створена, виходить, уряд повинен піти у відставку в повному складі", - заявила вона на прес-конференції у вівторок.

Богатирьова також повідомила, що фракція поки ще не обговорювала питання про відставку уряду і формування його нового складу, а також не обговорювала його з іншими фракціями. Вона завагалася сказати, коли ці переговори почнуться.

Депутат також заявила, що фракція має ряд зауважень по проекту держбюджету на 2003 рік. За її словами, з ряду спірних питань фракція готова іти на компроміс з іншими фракціями, однак "є ряд питань, фракція буде відстоювати з боєм".

Відповідаючи на питання, чи можна відстоювати свої претензії до бюджету шляхом узгодження з міністром фінансів Ігорем Юшком і ПЕК Віталієм Гайдуком, Богатирьова відзначила, що обоє міністрів "стоять на позиціях уряду".

Лідер фракції також вважає, що державний бюджет на 2003 рік не буде прийнятий у встановлений законом термін. За її словами, у парламенті "переважно негативні оцінки" поданого Кабінетом міністрів проекту держбюджету. Зокрема, у ньому немає реальних можливостей для підвищення мінімальної зарплати, а також збільшення дотацій і субвенцій для регіонів.

Богатирьова також відзначила, що у фракції "Регіони України" є серйозні зауваження до бюджету. Зокрема, фракція пропонує передбачити в бюджеті на 2003 рік суму, призначену для податку на додану вартість підприємствам експортерам. За її словами, ПДВ на сьогодні є "руйнівним" для економіки України, тому фракція підготувала законопроект про його скасування. Компенсувати прибуткову частину після скасування ПДВ, на думку фракції, зокрема, можна за рахунок збільшення податку на прибуток підприємств, або податку з продажу.

Крім того, фракція буде наполягати на збільшенні фінансування вугільної галузі на 5,4 млн. грн.

Фракція буде наполягати також на тому, щоб у проекті бюджету були враховані особливості прогнозу доходів депресивних територій, а також витрати на передачу об'єктів відомчої соціальної інфраструктури.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:56
Європою ширяться хвороби, які передаються через укуси комарів: випадки вже зафіксували в Криму
14:56
Європарламент закликав не вважати "перевибори" Путіна легітимними
14:56
Лукашенко заявив, що опозиція хоче захопити частину Білорусі і покликати НАТО
14:49
Європарламент виступив проти переговорів про членство в ЄС з Грузією через закон про "іноагентів"
14:45
Мапу інтернет-провайдерів, які працюють під час тривалих знеструмлень, масштабують на всю Україну
14:40
За кордоном повістки вручати не будуть – речник Міноборони
14:37
тенісСвітоліна несподівано поступилася Соррібес-Тормо в другому колі турніру в Мадриді
14:30
фотоСБУ затримала 9 колаборантів, які організовували "референдум" на Херсонщині
14:20
доповнено Окупанти убили 4 і поранили 6 мешканців Донеччини
14:11
Лукашенко пошкодував, що Білорусь лишилась без ядерної зброї після розпаду СРСР
Усі новини...