"Політцензура є", визнав Литвин, щоб не бути лицеміром

Вівторок, 15 жовтня 2002, 17:08
Голова Верховної Ради Володимир Литвин згодний з тим, що в Україні існує проблема політичної цензури, і підтримує ідею проведення на початку грудня нинішнього року парламентських слухань із питання політичної цензури в Україні.

Про це спікер заявив на зустрічі з представниками страйкому журналістів, що підписалися під маніфестом про політичну цензуру, а також виступили ініціаторами створення профспілки працівників ЗМІ України.

"Це було б лицемірством, якби я заперечував існування цієї проблеми (цензури) в українському суспільстві", - сказав Литвин на зустрічі з журналістами.

По закінченні зустрічі він відзначив, що на сьогоднішній день існування цензури в Україні "соромливо прикривається словосполученням "редакційна політика".

Говорячи про майбутні парламентські слухання з питання політичної цензури, спікер висловив думку, що жоден з депутатів Верховної Ради не буде проти їхнього проведення, і відповідне рішення буде прийнято в сесійному залі. У той же час спікер виступає за те, щоб слухання не перетворилися "у політичну маніфестацію", а були присвячені обговоренню конкретних питань "законодавчого характеру".

У свою чергу, присутні на зустрічі представники страйкому журналістів також висловилися за прийняття за підсумками парламентських слухань конкретних законодавчих рішень, у тому числі законодавчого визначення поняття політичної цензури, а також ряду інших питань, включаючи роздержавлення ЗМІ.

На зустрічі Литвина й представників страйкому також прийняте рішення про створення спеціальної робочої групи по підготовці парламентських слухань, у котру ввійдуть як депутати, так і журналісти.

Як відзначив глава профільного парламентського комітету Микола Томенко, на слуханнях не повинна вестися дискусія про те, чи існує цензура в Україні, чи ні. За його словами, мова повинна йти про практичні шляхи вирішення існуючих проблем.

Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування