Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СУД ДАВ САНКЦІЮ НА АРЕШТ ГРИГОРИШИНА

Вівторок, 15 жовтня 2002, 18:46
Шевченківський місцевий суд Києва у вівторок обрав щодо затриманого у ніч з п'ятниці на суботу російського бізнесмена Костянтина Григоришина запобіжний захід - утримання під арештом у київському СІЗО №13.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення оприлюднила суддя Наталія Марчук за підсумками розгляду подання старшого слідчого Печерського районного управління МВС у Києві. Для даного рішення було достатньо побоювання слідства, що Григоришин може ухилитися від суду.

У поданні, під яким підписався також заступник генпрокурора - генеральний прокурор Києва Василь Присяжнюк зазначається, що Григоришин був затриманий 12 жовтня о 00.15 і допорваджений до Печерського райуправління МВС Києва, де у нього був вилучений пістолет з шістьма патронами, а також пакетики з білим порошком, який виявився кокаїном. У зв'язку з цим відносно нього порушено кримінальну справу.

Задовольнивши подання слідчого управління, суддя Марчук відхилила при цьому скарги адвокатів про незаконне затримання Григоришина, вважаючи їх необгрунтованими. Зі слів захисту, затримання бізнесмена відбувалося з рядом порушень процесуального законодавства, зокрема обшук був зроблений без санкції суду і не у момент затримання.

Як повідомив на суді Григоришин, він був затриманий після переговорів з народним депутатом Володимиром Сівковичем, знаходячись у його службовій машині. Після цього, у мікроавтобусі, куди його силоміць запхнули невідомі озброєні люди і поклали вниз обличчям на сидіння, скувавши руки наручниками, один з них поклав бізнесмену важкий металевий предмет до задньої кишені брюк. Потім його допровадили до Печерського райуправління міліції, де у присутності свідків з цієї кишені вилучили пістолет з шістьма патронами, відзначив Григоришин.

Ця людина, зі слів підприємця, також перевірила внутрішні кишені його піджака, звідки згодом були витягнуті пакетики з білим порошком, що виявився кокаїном.

При цьому, як підкреслив російський підприємець, ніхто з тих людей, які проводили затримання, не представився і не пояснили причину затримання, а на питання Григоришина черговий у Печерському райуправлінні відповів: "Дана команда "фас".

"Зі мною це вперше. Я не чекав, що таке може бути у такій країні, як Україна, де я працюю не один рік... Я сподіваюся, що суд у цьому розбереться, і не буде ганьбити Україну, і мене в тому числі", - заявив він на суді.

Григоришин також заявив, що не приймає наркотиків, регулярно займається спортом, а також не торкається до зброї. На судовому засіданні у вівторок були присутні більше 20 депутатів Верховної Ради України.

У цей час Григоришину досі не пред'явлене обвинувачення.

36-річний Григоришин є президентом російсько-українського СП "Група "Енергетичний стандарт", членом наглядової ради ВАТ "Львівобленерго", "Дніпроспецсталь", "Запоріжтрансформатор", і до недавнього часу був членом наглядової ради ВАТ "Сумиобленерго" і "Запорізький завод феросплавів". Колеги Григоришина пов'язують його затримання зі спробами переділу енергетичного ринку і про тиск групи пов'язаної з відомим футбольним клубом.

Як повідомлялося, деякі керівники футбольного клубу "Динамо" (Київ) раніше входили до наглядової ради обленерго, керовані групою Григоришина (зокрема у листопаді 2001 року з наглядової ради "Херсонобленерго", в якій групі належить великий пакет акцій, був виведений голова ФК "Динамо" Валентини Згурський).

Суддя Марчук також ухвалювала рішення про заборону проведення акції, запланованої українською опозицією на 16 вересня у центрі столиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування