Кучма вдасться до репресій - Мельниченко

Середа, 16 жовтня 2002, 10:35
"Леонід Кучма, швидше за все, запустить весь механізм репресій для того, щоб закрити кримінальну справу", порушену проти нього. Таку думку в ефірі радіостанції "Эхо Москви"
висловив колишній майор держохорони України Микола Мельниченко, що отримав притулок у США.

За його словами, такі дії Кучми свідчитимуть про його вину.

"Якщо Кучма невинний, йому нема чого боятися суду; якщо ж він винний, він зробить все можливе, щоб в будь-який спосіб закрити цю кримінальну справу", - пояснив колишній охоронець президента України.

Він вказав на те, що "якщо є порушення справи, це означає, що є склад злочину, який треба або спростувати у судовому порядку, або довести".

Мельниченко вважає, що "за якийсь час проти судді Василенка буде порушено кримінальну справу, його звільнять з роботи, і людина Кучми закриє кримінальну справу проти президента". Проте, він впевнений, що "після припинення кримінальної справи на Україні, за кордоном буде відкрито кримінальну справу проти Кучми за іншими статтями".

Він розцінив сам факт відкриття справи як "знакове явище". На його погляд, це "говорить про те, що вже настала межа терпіння не тільки для простих громадян, але і суддів".

На думку Мельниченка, Кучма втрачає свої позиції: "у нього немає моральних позицій і зараз він поступається правовими позиціями - це питання найближчих місяців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування