США не мають жодних сумнівів у намірах Кучми

Середа, 16 жовтня 2002, 10:44
Сполучені Штати підтвердили, що і далі звинувачують особисто президента Кучму у тому, що він погодився на нелегальний продаж зброї Іракові.

Речник держдепартаменту Річард Баучер, не висловив жодних сумнівів у тому, що пан Кучма розпорядився продати Багдадові радарні системи Кольчуга і сказав, що тепер Вашінгтон хоче знати чи були радари власне переправлені в Ірак.

Пан Баучер сказав, що група американських та британських фахівців, яка у ці дні перебуває в Україні, зокрема вивчає українську систему контролю за торгівлею зброєю і те, наскільки дієвою вона є:

"Вони намагаються визначати чи були системи "Кольчуга" переправлені до Іраку, аби забезпечити безпеку американських та британських пілотів та з'ясувати питання щодо експортного контролю в Україні. Вони також досліджуватимуть розвиток подій та кроки керівництва після того, як президент Кучма схвалив передачу систем "Кольчуга" Іракові у липні 2000-го року."

Адміністрація президента Кучми наполягає, що Україна не продавала зброї Іракові і називає записи колишнього президентського охоронця, у яких зафіксовано таку вказівку Леоніда Кучми, підробленими.

ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...