Завдяки ПАРЄ слово Temnik почують в Європі

Середа, 16 жовтня 2002, 11:10
В Україні спостерігається втручання у діяльність засобів масової інформації, і цей факт буде зафіксований у новому звіті по Україні, повідомила доповідач моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северинсен. Втручання, за словами журналістів, здійснюється з боку адміністрації президента, зазначила вона.

"Я не знаю, чи будемо ми використовувати термін "політична цензура", але будемо використовувати слово "темник". Ми так його і напишемо англійськими літерами: Temnik", - сказала Северинсен у коментарі журналістам за підсумками візиту до України.

Доповідач зазначила, що у неділю дивилася телебачення, й особисто відслідкувала, що на деяких каналах дві теми висвітлювалися в однаковій послідовності. "Ці темники, це скоріше за все, правда. Там є рекомендації робити речі у відповідному порядку. Кажуть, що на багатьох каналах новини виглядають однаково", - сказала вона.

За словами Северинсен, що при зустрічі з Медведчуком він відкинув дані про те, що адміністрація президента готує такі темники. Водночас вона зазначила, що володіє інформацією про використання даної технології Медведчуком під час передвиборчої кампанії СДПУ(О).

Северинсен повідомила, що під час перебування у Києві переконувала керівництво парламенту та президента провести парламентські слухання на тему політичної цензури.

Характеризуючи загальний стан у сфері українських мас-медіа, Северинсен сказала, що зараз журналісти почувають себе "більш впевнено" та "досить хоробро". Це проявляється в їх готовності об'єднатися у профспілку та стачком.

За підсумками візиту до України Северинсен зазначила, що "існують країни, які мають більш серйозні проблеми з демократією, але Україна – це частина Європи і вона повинна мати європейські стандарти".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...