Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За три дні перевірки американські експерти ще нічого не знайшли

Середа, 16 жовтня 2002, 15:39
Американці, які розслідують звинувачення у продажу радарних систем "Кольчуга" Іраку, поки нічого в Україні не знайшли. Про це в інтерв'ю журналістам повідомив керівник групи американських експертів, представник офісу Міністерства оборони США Алан Ван Егмонд, після зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.

За словами представника Міноборони США, у комісії поки немає ніяких висновків, вони продовжують розслідування, проводять зустрічі з депутатами та представниками виконавчої влади. "Ми будемо проводити зустрічі з представниками влади та обговорювати питання про розслідування і надалі", - сказав Ван Егмонд.

Литвин, коментуючи результати зустрічі, зазначив, що розмова мала характер "внутрішнього змісту". Водночас він зауважив, що говорили і про те, як ВР повинна реагувати на інформацію щодо "Кольчуг", що вона планує робити відносно цього питання. Крім того, за словами Литвина, експертів цікавило, які є плани у парламенту для посилення контролю з її боку за торгівлею зброєю.

Український спікер констатував, що відбувся цікавий обмін думками - "ми говорили не лише про загальні політичні підходи, позиції, а й про те, що необхідно оцінювати дану проблему, яка є каменем спотикання, крізь призму загальних процесів в Україні, як держава діяла і діє щодо виконання міжнародних зобов'язань.

За словами голови парламентського комітету у закордонних справах Дмитра Табачника, голова парламенту розповів американським експертам, що, на його думку, ВР має зосередитись на трьох напрямках. Перший - участь у розслідуванні проблем, які виникають, шляхом створення тимчасових слідчих комісій, другий - налагодження постійного парламентського контролю та моніторингу за торгівлею зброєю в Україні. Третє - робота ВР із вдосконалення законодавства щодо питання експертно-технічного контролю.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...