Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЛАМЕНТСЬКА БІЛЬШІСТЬ ПОМЕРЛА?

Четвер, 17 жовтня 2002, 11:32
Верховна Рада у четвер не буде розглядати питання про розподіл керівництва парламентських комітетів. Про це в інтерв'ю журналістам повідомили члени більшості Дмитро Табачник та Степан Гавриш.

За словами Табачника, координаційна Рада більшості вирішила "не збурювати ситуацію, і залучити весь парламент до голосування". Він також повідомив, що паралельно відбуваються переговори про розподіл комітетів. "По двом комітетам не досягнуто згоди", зазначив він. За його словами, один з них – бюджетний комітет, а другий, за словами депутата, не є принциповим.

Коментуючи призупинення членства у більшості 5 депутатів, Табачник сказав, що Верховна Рада, щоб не загострювати ситуацію, має включити до порядку денного звіт керівництва МВС про застосування сили проти депутата Сивковича. "Якщо цього не буде зроблено, то може відбутися незворотній процес призупинення членства у більшості", - сказав Табачник.

На його думку, якщо керівництво МВС не відзвітує з цього питання, то "існування більшості може опинитися під загрозою".

Степан Гавриш у свою чергу сказав, що зараз розподіл комітетів "є не основним питанням діяльності більшості". "На цей час рішення, що більшість готова приймати комітети, немає", - сказав Гавриш. "Головну увагу, за словами лідера групи "Демократичні ініціативи", більшість має зосередити на створенні програми більшості.

Гавриш також повідомив, що у середу не відбулась зустріч між Кучмою та керівниками фракцій більшості, яка, за словами депутатів, мала бути присвячена перерозподілу посад у комітетах та в уряді. "Наскільки мені відомо, у президента не було намірів зустрічатися з більшістю", - сказав Гавриш.

Гавриш також сказав, що зараз Верховна Рада вступила "у фазу гострої парламентської кризи". "Діалог – це єдиний вихід. Який діалог? Наш, український круглий стіл", - зазначив Гавриш, який напередодні повернувся з конференції з Польщі. За його словами, якщо не буде знайдено виходу з парламентської кризи, то вона може стати загальнополітичною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування