Тривають наїзди на Григоришина

Четвер, 17 жовтня 2002, 16:11
Запорізька обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами "Запоріжжяоблэнерго" та за фактом "відмивання" брудних грошей. Затримано колишнього фінансового директора обленерго Олега Рижкова.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив у четвер старший помічник з питань правового забезпечення прокурора Запорізької області Леонід Кирилаш.

Кирилаш особливо підкреслив, що Рижков поки тільки затримано, а не арештований. Більш докладна інформація з цієї справи буде надана пізніше.

У свою чергу прес-служба арештованого бізнесмена Костянтина Григоришина, що очолює російсько-українське СП "Група "Енергетичний стандарт" не виключає, що порушення справи і затримка Рижкова пов'язані з тим, що СП керує частиною пакета акцій облэнерго.

Прес-служба також повідомляє, що адвокати Рижкова звернулися в апеляцинный суд зі скаргою на неправомірність затримки. У той же час, адвокатів до затриманого не пускають, відзначають у прес-службі Григоришина.

Як повідомлялося, громадянин Росії Григоришин був затриманий правоохоронними органами в Києві в ніч з п'ятниці на суботу. За словами адвокатів бізнесмена, йому був підкинутий пістолет з патронами і білий порошок. Зараз щодо Григоришина порушена кримінальна справа по статті 115 КК (незаконне придбання, зберыгання і носіння зброї і боєприпасів). Шевченківський місцевий суд Києва у вівторок обрав стосовно затриманого утримання під арештом у СІЗО. Григоришин оголосив голодування до зустрічі з послом Росії в Україні Віктором Чорномирдіним. Колеги Григоришина пов'язують його затримку зі спробами переділу енергетичного ринку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News