Україна заявляє про повну відкритість перед експертами щодо Іракгейту

П'ятниця, 18 жовтня 2002, 10:45
Заступник державного секретаря МЗС України Ігор Харченко заявляє, що українська сторона надає повну інформацію експертам США і Великої Британії, що прибули в Україну для розслідування фактів щодо можливого продажу "Кольчуг" Іраку.

Так Харченко прокоментував інформацію, що з`явилася в ЗМІ з посиланням на голову спільної американо-британської групи експертів Алана ван Егмонда.

За словами Харченка, "ми зв`язалися з американською експертною групою. З`ясувалося, що інформація, яку розповсюдили ЗМІ з посиланням на ван Егмонда є неточною інтерпретацією його висловлювань".

Заступник держсекретаря українського МЗС наголосив, що "нам було підтверджено позицію американської експертної групи про те, що "вона досі знаходиться в процесі встановлення фактів".

Також Харченко сказав, що українська комісія, створена президентом України для забезпечення роботи міжнародних експертів з питань експорту станцій радіоелектронної розвідки "Кольчуга", офіційно звернулася до керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади, правоохоронних органів, військових формувань України з дорученням - відповідно до положень чинного законодавства України - надавати максимальне сприяння експертам США та Великої Британії, зокрема щодо передачі їм відповідних матеріалів, документів та іншої інформації, яка стосується виконання покладених на них завдань, а також забезпечити їм допуск на відповідні об`єкти в Україні.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування